Enkel hverdagslaks med pasta og pesto

Du trenger (4 pers.):enkel-hverdagslige-med-pasta-og-pesto

-laks (600 g)
-avokado, 2 stk
-tomater, små, 20 stk
-rømme
-pesto
-basilikum
-pasta

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Bruk gjerne fullkornspasta for å øke inntaket av kostfiber.

Stek laksen i litt smør, varm opp fettet og krydre laksen før du putter laksen i pannen – det skal frese når du legger laksen ned i pannen! Stek laksen i ett par-tre minutter på hver side. Laksen er ferdig på en side når du kan snu den uten at noe henger igjen. Laksen kan også ovnstekes i en ildfast form, 180 grader i 10-15 minutter.

Når laksen stekes er det tid for å skjære opp avokoado og tomater. Skjær avokadoen i to og ta ut steine. Ta avokadokjøttet ut av skallet og del opp i passende viter. Del tomatene i fire, og hakk basilikummen.

Fordel den ferdigkokte pastaen på fire tallerkner. Legg laksestykkene på toppen og legg avokado og tomatbiter oppå. Ta et par skjeer pesto og  et par skjeer rømme på toppen til slutt. Strø over litt hakket basilikum!

Dette er en rask hverdagsmiddag med mye snacks for kroppen: en god dose omega-3 fra laksen, enumettede fettsyrer fra avokadoen, kostfiber fra pastaen og lykopen fra tomatene, bare for å nevne noen!

Enjoy!

Kommentarer